Bij het zwemmen loopt er water in de cup

Vraag & AntwoordBij het zwemmen loopt er water in de cup
menscup Medewerkers gevraagd 8 jaar geleden

Onlangs heb ik een menstruatiecup aangeschaft. De cup werkt prima voor mij en lekt niet tijdens dagelijks gebruik. Alleen als ik met de cup ga zwemmen heb ik een probleem. Ik heb namelijk gemerkt dat er tijdens het zwemmen water in de cup loopt. Wat kan ik hieraan doen?

1 antwoorden
menscup Medewerkers beantwoord 8 jaar geleden

update 1 augustus 2020 tijdens deze zomer- en vakantiedagen zien we dat deze pagina veel bezocht wordt. We horen graag of jij ook last hebt van water in je menstruatiecup, of dat je gewoon wilde weten of je menstruatiecup kunt zwemmen. Je ons erg helpen deze informatie met ons te delen via klantenservice@menstruatiecups.nl of app vermeld graag ook het merk en de maat van je cup. We zullen je informatie gebruiken om onze adviezen te verbeteren, zodat straks iedereen een goed cup heeft om meer te zwemmen.

Bedankt voor je vraag. Wat vervelend zeg, menstruatiecup zijn juist ook geschikt om mee te sporten en zwemmen. Menstruatiecups maken eenmaal inbracht een vacuüm, hierdoor kan het menstruatiebloed niet langs de cup lopen en zou dus andersom ook geen water in de cup moeten kunnen lopen.

Als het om een eenmalig incident ging kan het natuurlijk zo zijn dat de cup toch niet helemaal goed uitgevouwen was. Controleer het uitvouwen na het inbrengen van de cup door met je vinger helemaal rond buitenkant van de cup en de vaginawand te cirkelen. En druk eventueel zachtjes tegen de cup om deze helemaal uit te laten vouwen.

Komt het vaker dan eens voor, dan is jouw cup voor jou misschien toch niet helemaal de perfecte cup. Gezien de cup normaal gesproken niet lekt, kan het te maken hebben met de sterkte van jouw bekkenbodemspieren. Sterke bekkenbodemspieren kunnen de menstruatiecup samendrukken, waardoor deze gaat lekken, of in jouw geval water binnenlaten. Voorbeelden van soepele menstruatiecups, die gemakkelijk samengedrukt kunnen worden zijn, de Fair squared menstruatiecup en de Organicup. Zie ook: Klopt het dat niet alle menstruatiecups even hard zijn?

Als alternatief voor je bestaande cup zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar De Groene Cup II.

Dat je (hard) kunt zwemmen met een menstruatiecup bewijst ook Julia Wilkinson, voormalig olympisch kampioen.

Je antwoord

3 + 13 =