Help, mijn Organicup blijft lekken

menscup Medewerkers gevraagd 2 jaren geleden

Onlangs heb ik een Organicup gekocht. Het lukt mij om de cup goed in te brengen en ik weet eigenlijk ook zeker dat de cup goed opklapt. Toch blijft mijn cup lekken. Soms gaat het een paar uur goed en dan opeens lekt het toch weer. De cup lijkt ook niet vol te zijn als hij lekt. Kunnen jullie mij helpen? Al zag ik wel dat jullie de Organicup verkopen.

1 antwoorden
menscup Medewerkers beantwoord 2 jaren geleden

Bedankt voor je vraag wij verkopen de Organicup inderdaad niet. Als vragen over jouw menstruatiecup hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag en het maakt niet uit als je jouw cup ergens anders hebt gekocht. Goed nu je vraag.

De Organicup is een erg zachte menstruatiecup. Doordat deze cup zo zacht is drukken jouw bekkenbodemspieren de cup waarschijnlijk in, hierdoor kan het bloed langs de cup stromen. Een cup met meer stevigheid, zoals De Groene Cup lost jouw probleem waarschijnlijk op. Zie ook: Klopt het dat niet alle menstruatiecups even hard zijn?

Nederlandse en Vlaams vrouwen sporten, bewegen en fietsen veel. Dat is ook goed voor je bekkenbodemspieren. Bij sterkere bekkenbodemspieren heb je dus een stuggere cup nodig. Een zachte cup lijkt aantrekkelijk en makkelijker in te brengen, zeker als je voor het eerst een menstruatiecup gaat gebruiken. Ook een cup die wat harder is kun je pijnloos inbrengen en voel je niet zitten tijdens gebruik.

 

Je antwoord

1 + 11 =