Moet ik de Softcup verwijderen tijdens het plassen of poepen?

Vraag & AntwoordCategorie: Ease Cups en SoftcupsMoet ik de Softcup verwijderen tijdens het plassen of poepen?
menscup Medewerkers gevraagd, 3 jaar geleden

Moet ik elke keer dat ik naar het toilet ga ook een nieuwe Softcup in doen?

1 Antwoorden
menscup Medewerkers beantwoord, 3 jaar geleden

Nee, dat hoeft gelukkig niet. De Softcup kun je tot 12 uur lang inhouden. De Softcup zit in de vagina en dus niet in de weg bij plassen of poepen. Tijdens het poepen zul je soms een beetje persen, in dat geval kan de Softcup een beetje naar voren schuiven en keepen waardoor wat bloed in het toilet loopt. De Softcup schuift vanzelf weer terug op zijn plek als je stopt met persen. Eventueel kun je voor de zekerheid de Softcup met een schone vinger weer op zijn plek duwen.

Lekt de Softcup enkel tijdens het poepen of plassen dan weet je zeker dat de Softcup goed is ingebracht. Doorlekproblemen op andere momenten? Lees dan ook Lekt de Softcup?

NB persen om het plassen op gang te brengen wordt afgeraden. Persen zorgt ervoor dat je spieren juist aanspannen en dat kan er weer voor zorgen dat er urine achterblijft. Aan het eind licht persen mag wel om te kijken of de blaas echt leeg is. Span na het plassen je bekkenbodem licht aan. Meer informatie is ook te vinden op De juiste toilethouding. Ook hier blijkt dat het trainen en controle hebben over bekkenbodemspieren veel voordelen heeft.

Je antwoord

19 + 14 =