Kan een softcup lekken?

Vraag & AntwoordCategorie: Ease Cups en SoftcupsKan een softcup lekken?
menscup Medewerkers gevraagd, 3 jaar geleden

Met tampons ben ik regelmatig doorgelekt, zelfs als ik de tampon regelmatig verwisselde. Kan ik zulke problemen ook met de Softcup verwachten?

5 Antwoorden
menscup Medewerkers beantwoord, 3 jaar geleden

Net als met tampons, zal het even tijd kosten voordat je helemaal aan de Softcup bent gewend. Wie eenmaal vertrouwd is geraakt met de Softcup zal vanzelf merken hoe vaak de Softcup geleegd moet worden. Een Softcup kan veilig tot 12 uur achtereen gedragen worden. Hoe vaak je de cup moet leggen / vervangen hangt af van de mate waarin je vloeit. Bij een zware of heftige menstruatie zul je de Softcup vaker moeten vervangen tijdens de zwaardere dagen. Wie voor het eerst Softcup gaat gebruiken raden we aan te starten op een lichtere dag of voordat je gaat slapen. Je zult snel wennen aan de Softcup en gauw precies weten hoe vaak je moet verschonen.
Als je naar de wc gaat kan de Softcup soms wel een beetje lekken. Lees ook: Moet ik de Softcup verwijderen tijdens het plassen of poepen?
Mocht de Softcup lekken tijdens het vrijen of sporten dan adviseren we je de cup eerder te verwisselen. Voor je gaat vrijen of start met het doen van zware sportoefeningen kun je het beste eerst een nieuwe softcup inbrengen. Voor de zekerheid herhaal ik nog een keertje dat de Softcup geen bescherming biedt tegen geslachtsziekten. Lees ook: Kan ik vrijen met de Softcup?

John beantwoord, 2 jaar geleden

1

John beantwoord, 2 jaar geleden

1

John beantwoord, 2 jaar geleden

1

John beantwoord, 2 jaar geleden

1

Je antwoord

19 + 2 =