Waarom zijn jullie menstruatiecups zo duur?

Vraag & AntwoordWaarom zijn jullie menstruatiecups zo duur?
menscup Medewerkers gevraagd, 3 jaar geleden

Op internet zie ik regelmatig menstruatiecups die een stuk goedkoper zijn dan die van jullie. Waarom zijn jullie cups duurder?

1 Antwoorden
menscup Medewerkers beantwoord, 3 jaar geleden

Bedankt! Blij dat je deze vraag stelt. Wij willen graag zoveel mogelijk meiden en vrouwen overtuigen van de voordelen van een menstruatie cup. Over het algemeen hebben vrouwen 3 cycli nodig om te kunnen wennen aan het concept van een menstruatiecup. Als in cup in de basis al niet goed is, zullen meer vrouwen vroegtijdig afhaken wat jammer is.

Ook wij zien steeds meer goedkoop aangeboden menstruatiecups, vaak grootschalig ingekocht in China en vervolgens op de markt gedumpt. Het materiaal van deze cups is over het algemeen goedkoper en voelt vaak minder prettig aan, ook zijn deze cups niet gekeurd voor veiligheid in het algemeen of wat betreft het materiaal specifiek. De maatvoering is niet altijd duidelijk, of verschilt per zending.

Een goed voorbeeld zijn de zgn. “Aneer” cups, vaak ook verkocht onder andere namen, maar vaak wel te herkennen aan de de “drukke” en onduidelijke kartonnen verpakking.

Problemen met slecht afgewerkte, of zelf helemaal geen gaatjes komen ook voor. De gaatjes in de cup dienen om het vacuĆ¼m te kunnen verbruiken bij het uithalen van de menstruatiecup. Slechte, of geen goede gaatjes bemoeilijken het verwijderen van de cup en kunnen dat zelf pijnlijk maken. Slechte gaatjes maken het ook moeilijk om de cup goed schoon te maken en in sommige gevallen kunnen stukjes siliconen loslaten.

Daarnaast speelt de productveiligheid natuurlijk een rol. In onze webshop verkopen we uitsluitend menstruatiecups van gerenommeerde merken, waaronder ook De Groene Cup, Freedom cup en Mooncup UK. Dan weten we zeker dat de cups van goede kwaliteit zijn, en bovendien veilig (Goedgekeurd door de FDA, in Europa hebben we helaas nog geen organisatie, die menstruatiecups keurt). Het is uiteindelijk toch een product dat in je lichaam gedragen wordt.

Via diverse kanalen hebben wij inmiddels meer dan 15 jaar ervaring met het (online) verkopen van menstruatiecups. Meiden en vrouwen overtuigen van de voordelen is onze passie en missie, en gaat voor ons verder dan alleen het product. Voor iedereen die dat wil bieden wij gratis en vrijblijvend advies bij aanschaf en gebruik. Je kunt ons bereiken via een e-mail naar klantenservice@menstruatiecups.nl of Whatsapp naar +31(0)619694251. Als je van deze service gebruik maakt is de kans op succes groter en bovendien kunnen we dan een NIET GOED GELD TERUG garantie garanderen, tot 140 dagen na aankoop.

Kortom wij verkopen een goed product met service tegen een eerlijke prijs. En ook met onze menstruatiecups kun je 100 tot 200 euro per jaar besparen t.o.v. het gebruik van wegwerpmaandverband en wegwerptampons.

Overtuigd? Ontvang dan nu 10% korting op al onze producten met kortingcode “ikbenovertuigd”!

Je antwoord

8 + 6 =