Waar moet ik rekening meehouden als ik voor het eerst een menstruatiecup ga gebruiken?

Vraag & AntwoordCategorie: Algemene vragenWaar moet ik rekening meehouden als ik voor het eerst een menstruatiecup ga gebruiken?
menscup Medewerkers gevraagd, 3 jaar geleden

Ik ben van plan om binnenkort een Freedom cup aan te schaffen. Ik heb nog nooit eerder een menstruatiecup gebruikt, om eerlijk te zijn had ik er tot een paar weken geleden ook nog nooit van gehoord. Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

1 Antwoorden
menscup Medewerkers beantwoord, 3 jaar geleden

Vrouwen en meiden die beginnen met een menstruatiecup, moeten vaak even wennen. gemiddeld kost dit ongeveer 3 cycli. Kijk ook eens op https://facebook.com/menstruatietransitie/. De meeste vrouwen die hiervoor de tijd willen nemen, willen nadien echt niet meer zonder menstruatiecup.

De eerst keren kan de cup misschien lekken of minder prettig zitten, deze problemen verdwijnen meestal naarmate je meer vertrouwd raakt met het product. Tijdens de menstruatie veranderd de positie van de baarmoedermond in je vagina (deze komt lager te liggen). Ook de mate waarin je vloeit heeft invloed op hoe, en hoe gemakkelijk de cup ingebracht kan worden. Het kan daarom helpen de eerste keer te starten op de 2e dag al de vloeiing al goed op gang gekomen is.

Wij bieden altijd ondersteuning en hulp, bijvoorbeeld per e-mail of Whatsapp aan meiden en vrouwen de beginnen met een menstruatiecup en daarbij tegen problemen aanlopen. Soms blijkt dat je op basis van de ervaringen die je op doet toch beter een andere cup of maat kunt gebruiken dan je in eerste instantie had aangeschaft. Om een goed beeld te krijgen vragen wij je dus bovendien het minimaal 3 cycli te proberen, 95% van de opstartproblemen is na die periode echt opgelost.

Je antwoord

20 + 16 =