Wat is het verschil tussen de (herbruikbare) menstruatiecup en softcups?

Vraag & AntwoordCategorie: Algemene vragenWat is het verschil tussen de (herbruikbare) menstruatiecup en softcups?
menscup Medewerkers gevraagd 8 jaar geleden

Ik zie dat op jullie website ook softcups worden aangeboden. De softcup zijn een stuk goedkoper, wat is nou eigenlijk het verschil? Kan ik de softcups ook hergebruiken?

1 antwoorden
menscup Medewerkers beantwoord 8 jaar geleden

Goede vraag. De softcup zijn een andere alternatieve oplossing voor je menstruatie. Herbruikbare menstruatiecups zoals wij die verkopen en softcups vangen de menstruatievloeiing op en absorberen niet en zijn daarom gezonder. Het vaginale milieu raakt niet verstoord wat vaginale infecties, schimmels en andere ongemakken voorkomt. Door geen tampons meer te gebruiken verloopt de menstruatie vaak ook minder heftig en kan korter duren. Naast deze overeenkomst zijn er ook een aantal verschillen:

De softcup wordt verder achterin de vagina geplaatst, in de “holte” achter het schaambeen. De softcup is beschikbaar in 1 maat voor alle vrouwen en vormt zich naar je lichaam (of vagina). De softcup is in tegenstelling tot de herbruikbare menstruatiecups gemaakt van een polymeer, het materiaal is te vergelijken met het materiaal waarvan ook latex-vrij condooms worden gemaakt. De menstruatiecup die wij verkopende zijn allemaal gemaakt van voor medische doeleinde geschikte siliconen.

De Softcups zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Er was ook een variant, die je een menstruatie lang kon gebruiken. De herbruikbare variant waste (of plaste) je net als de menstruatiecup schoon na het legen om deze opnieuw in te brengen. In geval van nood kun je de “gewone” softcup dus ook best een keer opnieuw gebruiken (nooit bewaren tot de volgende menstruatie).

Laatste verschil, en voor veel meiden en vrouwen misschien wel het belangrijkste, is dat je met de Softcup kunt vrijen zonder deze eerst te verwijderen. Vrijen tijdens de menstruatie, zonder “geknoei” dus!
De softcup wordt verkocht voor zowel incidenteel gebruik als regulier gebruik. Sommige vrouwen gebruiken softcup voor speciale gelegenheden waarbij ze zich niet belemmert willen voelen door hun menstruatie, denk aan zwemmen en saunabezoek, een date om gewoon simpelweg om te kunnen blijven vrijen met een vaste partner. Een andere steeds grotere groep vrouwen gebruikt de Softcup tijdens elke menstruatie als vervanger van tampons, maandverband of herbruikbare menstruatiecup.

In de loop van 2017 zullen wij ook de Menscup gaan verkopen, dit product is vergelijkbaar met de Softcup.

Je antwoord

8 + 19 =