Is het verstandig om een tweedehands menstruatiecup aan te schaffen?

Vraag & AntwoordCategorie: Algemene vragenIs het verstandig om een tweedehands menstruatiecup aan te schaffen?
menscup Medewerkers gevraagd 5 jaar geleden

Ik ben al een tijdje aan het denken of ik misschien ook een menstruatiecup wil gaan aanschaffen. Ik heb er al veel goede dingen over gelezen. Ik snap dat ik met zo’n cup veel geld kan besparen, toch vind ik aanschafkosten best hoog.
Nu vond ik op een ander forum en facebook vrouwen die gebruikte cups aanboden voor weinig geld. Zij hadden de cup bijvoorbeeld een keertje geprobeerd en vonden het toch niets. Kan het kwaad een menstruatiecup te gebruiken, die al een keertje door iemand anders is gebruikt?

1 antwoorden
menscup Medewerkers beantwoord 5 jaar geleden

In onze filosofie is een menstruatiecup een persoonlijk product dat je om hygiƫnische redenen niet uitwisselt. Wij ontraden het tweedehands verkopen en kopen van gebruikte cups dan ook. Menstruatiecups die wij eventueel retour ontvangen worden ook altijd vernietigd. Siliconen menstruatiecups kunnen worden uitgekookt, dit sterilisatieproces vernietigd in principe alle ziektekiemen. Ziektekiemen kunnen ook niet hechten aan of groeien op het siliconen. Qua schimmels (meestal Candidiasis) is hierover geen 100% zekerheid. Mogelijk kunnen schimmelsporen het sterilisatieproces overleven.

Die schimmels is sowieso een ingewikkeld verhaal. Bij het gebruik van tweedehands, en of door iemand anders gebruikte menstruatiecups ligt de situatie nog anders omdat je de kans hebt sporen en kiemen binnen te krijgen die je voorheen niet had.

Je antwoord

9 + 2 =